Valborg

Sjukdom i hela familjen.. Gabriel hostig och Mira feber och förkyld och jag känner mig sämre för varje minut som går..

Idag har jag kränkt!!! Potatisgratäng, chips och nötter. men va f*n det är ju valborg!!
Skittråkig blogg känns det som, men jag orkar inte skriva mer utan vill bara lägga mig och sova- blä


Vidriga skönhetsideal!!!

Hur sjukt är det??? Hur inpräntat är det, i alla fall i mitt huvud. Jag tror helt ärligt att jag kommer att vara lyckligare som smal, jag tror att andra uppskattar mig mer som smal... Jag är ytlig, MASSA ytlig! Jag vill ha pengar och åka runt i en flådig bil. Jag vill kunna resa 10 ggr om året och jag vill vara den som folk vänder sig om för att jag är skitsnygg. När ska jag bli vuxen och fatta att det är förb*nn*t kört?

Jag får alltid höra, "Jo men Malin du är såååååå härlig, charmig, omtänksam, mjuk, positiv bla bla bla".... Men jag vill va snygg, sexig, rik och kunna skita i alla andra. Suck.. PATETISK OCH YTLIG kan ni kalla mig... Eller är det rent av mänskligt? Eller är det omänskligt att trycka ner sig själv med utseende fixering och att aldrig bli nöjd? Att jag inte kan se den "härliga, charmiga, mjuka, omtänksamma personen som alla andra ser i mig och känna att, Fan alltså jag är skitbra som jag är och folk tycker om den jag är, jag kanske ska börja se det andra ser?

Snacka om att vara respektlös mot mig själv, och vad är det jag förmedlar till mina små....


På kurs med Kurt!

Nu är jag trött och sliten som bara den.... Jag har varit på kurs idag i löneadministration och det är jobbigt att sitta så en hel dag. Dags i morgon igen.. 

Det jobbigaste är maten när man inte kan påverka den. Men hur roligt var det att få en riskaka med en bit skinka på???? Jag hade laddat för en fralla och planerat mina points efter det så jag blev lite besviken. Men dom gjorde säkert sitt bästa för att ordna mjölkfritt. Jag fick en chokladboll till eftermiddagskaffet så det var nog ganska bra med riskaka om jag tänker till ;)



Nä nu är jag helt slut och ska sova....

PoK

torrt och knastrigt i tänderna...


Minus på vågen!


Idag var jag i skogen med min mammas jobb. Och vill ni veta en hemsk sak, JAG SPRANG!!! Inte länge men dock... Jag som hånar alla som är så knäppa och utsätter sig för något så hemskt. Men men,,, nästa gång ska jag springa en minut till istället. Litet steg för mänskligheten men ett stort steg för denna tjockis!

Jaha så var det vägning igen, jag var lite nervös efter lördagens hetsätning av brända mandlar... Men hallelulja -1kg! Jag ser ju hur allt blir så enkelt med planeringen. Jag småäter inte alls lika mkt och jag nöjer mig på ngt konstigt vis.

Nu blir det dock två jobbiga dagar. Jag ska på kurs och då kan man inte påverka sitt matintag så lätt. Jag får försöka motionera lite extra!

Börjar likna ngt nu :



Inredningsparty!!

Den 27 maj ska jag ha inredningsparty! JIPPIE, det är ett företag som heter Zelected by house och har underbara prylar!

Jag har redan handlat några saker där som jag ska hämta idag! LÄNGTAR!!!


Härlig men lat dag!

Ingen sömn alls i natt.. Mira sov så gott att jag blev orolig och höll mig vaken, hur dum är man?

Så idag var det att ta det lugnt och skönt. Maten var planerad så livet kändes skönt.


Idag har vi varit ute i solen och myst, Sofie kom på kaffe och de små sov. Sen promenerade jag en kortis med Mira i selen. Snacka om tyngd! Och tänk.. så mkt vägde jag för 2 månader sen..... ALDRIG MER!!!

På kvällen kom Fridha och fick 1,5 timmes massage, jag hade gärna bytt plats =)

Tack till alla för era fina kommentarer och stöttning, det behövs vissa tunga dagar!


Vilken helg!!

Alltså kaos!!! Både med maten och barnen och allt..

I går började Cornelia få tandvärk och skrek hela dagen och när hon vaknade idag var hela ansiktet svullet. Så det var bar att skita i golfen och lämnna Mira till Milla för att åka till akuten med stackarn. Ny penicilin och absolut iväg till tandläkaren i morgon.

Så ingen golf.. ingen promenad och tyvärr inte allt det som jag ville få gjort, men barnen kommer först! På kvällen kom Veronica och hennes härliga ungar och nya kärlek hit på fika.

Maten då?
KATASTROF!!!!
Igår var jag trött, tjurig, butter och grinig på kvällen. Så snälla sambon köpte gott till mig... Brända mandlar och massa nötter. Jag trodde verkligen att jag skulle klara mig med att smaka en handfull, DET BLEV HELA PÅSEN!!!
Jag kände mig som en knarkare (tar i nu...) som måste ha sitt knark, jag smakade knappt på det utan bara tryckte in i munnen.... Nu skäms jag... Blä och mår dåligt. Jag som skött mig exemplariskt hela veckan med planerad matsedel etc. Jaja... no return....



Fynd på Miljögården outlet

Snacka om lycka när man kommer dit...

 
Bänk 250 kr
Fat 100 kr
Burk stor 30 kr
Burk liten 10 kr
Kudde inköpt på outlet förra året 20 kr


Detalj på bänken


Fat och burkar


Två stycken tavlor med olika motiv 60 kr


Lampskärm 40 kr


Klocka 40 kr


Tekanna 30 kr


Ägg till lilla mamma 10 kr


Och igår var jag på Panduro outlet och fyndade Tilda burkar för 29 kr styck


Rösta på min solstråle!

Min dotter är inskickad till en omslagstävling, rösta här!

TACK!

Vårkänslor betyder närmare sommaren i bikini!



En klok Karin skrev på Facebook, Visst gör det ont när knoppar brister,varför skulle annars våren tveka?
Det finns hopp i alla fall. Se på mitt Magnolia träd så är det väl ett bevis om ngt?

Bara det att: ångesten över sin vikt ökar med upptakten till sommaren med. Jisses, jag inte lust alls visa upp mig (skriver jag och stoppar in ett chips i munnen) på stranden! Mage som hänger och tuttarna kommer väl till att hänga lite dom med när man ammat klart. Suck...

Jag tittade på kanal 5 och reportaget om Fredrik, och nedan kunde man kommentera och det hade ju en Nina gjort; Fredrik är snygg och sexy, och vilka vackra ögon! Ojojoj han har en beundrare, roligt för honom och jag blir stolt så att jag spricker (men även lite stött...). Han är ju min ju! Bara min!

Idag bestämde jag och två kompisar att vi ska göra 10 sit-ups om dagen, jag har ett svagt minne om att jag sagt detta tidigare?? Jaja det finns inga bevis ;)


Du är Livet!

Jag funderar.. Igår var det 13 år sedan min raring höll på att förlora sitt liv. Han kämpade för att rädda sin vän, men även för sitt eget liv. Jag kan inte förstå vad han har varit med om, jag kan inte ens i min vilda fantasi tänka mig in i hans innersta och veta vad han bär med sig. Jag satt och tittade på reportaget kanal 5 gjorde om honom och tårarna bara rinner.

Fredrik♥
Stackar stackars mitt hjärta!! Underbara Fredrik, du kan inte ana hur djupt jag älskar dig för den du är! Olyckan gjorde dig till en fantastisk människa och det går inte med ord att beskriva hur fin du är! Jag förstår att du lever med ngt obeskrivligt inom dig, men du vet vem du är och du vet vad du vill med ditt liv, det vi andra så ofta glömmer, att LEVA! Fortsätt sprida din värme och ödmjukhet för det är nog det som blev din uppgift här i livet, att vara en förebild och inspiratör för andra.

Jag kan inte med ord beskriva vilken respekt jag har för dig Fredrik, och jag kan inte heller sätta ord på mina djupa känslor. Det finns inte tillräckligt med ord för min kärlek till dig....


ÄLSKAR!!!!!
♥♥



Ny shoppat!

Nu har jag fått ett ryck! Nu ska uterummet bli klart, där med basta! Så idag har jag fått fnatt....

Jag har röjt i köket bland hyllor och skåp. Jag har rivit ner en hylla och börjat måla den. Sen har jag letat i mina gamla gömmor efter saker att inreda uterummet med. Jag var och handlade lite smått och gott och roffat åt mig saker jag köpt till Cornelia tidigare =)

 Nyinköpta för 50 kr

 En krona Cornelia fått av mig som hamnat i en låda

Har ätit massor av gott i dag och var ute i en och en halvtimme i ösregn och tog en promenad. Så idag har jag varit en präktig viktväktare!




Vägning!

Ja det blev ju inte helt fel, -0,9 kg tycker jag är bra! Jag har snart gått ner hela Mira =)

Visst vill man att det ska synas och märkas och att det ska gälla för all framtid men tyvärr är det inte så bra. jag tycker ändå att jag unnar mig det jag vill ha. Och med matsedel och planering känns livet f*rb*skat enkelt att leva. Hur många minuter om dagen ägnar man sig åt att tänka tanken "Vad ska vi äta idag?". Säkert en timme... Snacka om slöseri med energi och tid.

Det har varit en hemsk dag men en trevlig dag idag. Jag har flängt runt överallt!
10:00 utvecklingssamtal
Jag hann med en fem minuters fika med mammorna emellan...
11:00 Bvc
13:00 Barnspecialisten i Lund
18:00 Viktväktarna
18:30 Inredningsparty

Det blev lyckat alltihopa men dock småstressigt! Nu har jag köpt en massa fina saker (hoppas inte sambon läser detta) till vårt nya uterum som jag hoppas blir målat snart.

Barnen, dom älskade

På begäran av Linda kommer jag med foto på de mina älskungar!


Vackra!!!




Massa kort på Mira finns på hennes blogg

Maria Montazami

Jag härmar underbara Nufsan och lägger in reklam för Maria Montezamis blogg här. Klicka på hennes namn så kommer du direkt dit.
Hon är så skön så man smäller av! När man läser det hon skriver så hör man hennes röst inom sig =)


För att du lätt ska kunna följa de bloggar du tycker om att läsa är det smart att använda Bloglovin. Jag har en länk till detta nedanför och en på min högra sida. På Bloglovins sida lägger du till dig som medlem sen lägger du till de bloggar du vill följa. Välj sedan i inställningar om du vill ha mail när en blogg uppdaterats direkt, eller som jag har det, får ett mail om dagen med alla uppdateringar.


Klicka här eller på ikonen för att följa min eller någon annans blogg



Kassler med ris


Idag åt jag den jättegoda kassler med ris som finns på VV hemsidan. Alla i familjen tyckte att det smaka bra. 


ProPoints™ värde:    12
Portioner:  1
Förberedelsetid:  10 min
Tillagningstid:  10 min
Svårighetsgrad:  Lätt
 
Saftig kassler när den är som bäst. Att den är enkel och snabb att fixa till gör den till en bra vardagsmiddag.

Ingredienser

 
  90 g Kassler fett bortskuret   
  1/2 st Lök   
  1 st Morot   
  100 g Champinjoner   
  1 dl Sockerärter   
  1 tsk Margarin flytande 80%   
  1/2 dl Köttbuljong   
  1/2 dl Matlagningsgrädde 7%   
  1 portion, tills du är mätt Ris kokt   

Instruktioner

  • Strimla kassler, lök, morot och dela svampen.
  • Stek kassler och grönsaker i margarin,
  • häll på buljong och grädde.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Låt det puttra samman ca 5 minuter. Servera med ris.

Duktig som bara den!

Jag är faktiskt jättestolt och vill skryta!

Igår gjorde jag en matsedel för en vecka, med tillhörande inköpslista! Och idag var vi och handlade all mat. Snacka om att slippa ångest att inte veta vad man ska äta vid varje tillfälle.
Det bästa av allt är att allting är inlagt på checklistan!





































Nyinköpt

Idag fick jag avstå en date med alla goa mammor och bebisar för Mira är jättedålig i magen. Kul att byta blöja hundra ggr.

Vi fick i alla fall kört och handlat, jippie Biltema!! Min sambos favorit affär. Han kan gå där i timmar. Jag blev glad trots allt för jag hittade ett så fint fågelhus, Me love it!! Och jag älskade priset med.. 79,90 kr


Det där med att vara småbarnsförälder...

... är inte alltid så kul. Har jag gått upp 100 kg på tisdag är det Miras fel! Hon har burit sig åt hela dagen så jag har inte kunnat fixa med mat eller ngt. SKITTRÅKIG!!! Och fyra nätter utan sömn, suck. Jag känner att mina horn börjar växa ut i pannan.

Igår hade vi mysbesök av familjen Skurup (förlåt Zara men ditt efternamn är skitjobbigt att stava till). Vi åt Tacos och glass men inget godis alls. Inte ens popcorn! Vi skulle grilla och så men jag hade ingen lust eller ork alls så det fick bli vad det blev.


Lördagsångest, jag vill ha GODIS!!!

Alltså det här med viktväktarna, det gör mig tokig ibland, speciellt idag som lördag!

Jag vill bara kunna sätta mig vid ett uppdukat bord med förrätter, huvudrätter och efterrätter, men framförallt GODIS! Är det meningen att jag ska ha det såhär hela livet? Att inte kunna njuta av allt det jag tycker så mkt om? NU är det extra problematiskt eftersom jag inte får mjölkprodukterna heller.
Bara tanken på att inte kunna ha en godispåse med alla favoriter på bion gör mig ledsen och förbannad. Jag har till och med tänkt, ja, jag får väl börja röka igen för då var jag så smal så... Hur dum är man????

Nä idag är det en ledsam viktväktardag och motivationen är inte alls som den borde. Jag vill bara bli smal, utan att göra avkall på det jag älskar, mat, kakor och godis!

Bläääääää och känner mig som en fet tjock padda gör jag med!


Tråk..

Orkar knappt skriva,.. trött.. Har varit en dag med full rulle igen och totalt noll koll på maten. Så nu vill jag bara blunda för checklistan och låtsas att den är precis som den ska! Tror ni att det hjälper?? Jag låtsas det i alla fall.

Min struma har blivit "bättre" så läkaren ringde och ville dra ner på medicineringen om det fortfarande var så om en månad. Men va??? Det är ju bra om jag får för mkt levaxin, då går man ju ner i vikt ;)

Usch har inget roligt att skriva så jag lägger ner!

Vackra väder, men röda näsa!

Man blir ju alldeles chockad av det fina vädret! Vi låg ute och mös på en filt i trädgården och man blev alldeles varm! Kolla bara in temperaturmätaren! Knappt så att man tror att det är sant! Näsan och böstet är lite rött tror jag allt! Men humöret är på topp och energin är stor!



Idag har vi mest varit hemma för Mira är sjuk så det har fått ta sin dag till det. Sambon har varit ledig så det har varit hög mysfaktor att umgås en hel dag, lyx i detta hus!

Jag syr en beställd snutte i kväll som bör bli klar i morgon. Nu har jag fått en hel del beställningar. JÄTTESKOJ!! Det trodde jag ju aldrig!

 

Lite blommor finns allt i trädgården!



Sjukhuskväll

Welcome back.... suck..

Idag har det gått undan igen, började med nya struma prover, rusa till bvc, till blomsteraffären, till Sofie, hem å äta lunch, städa en stund, drop-in i skolan, hem och laga mat och en runda till BUS (Barn och ungdoms sjukhuset)... pust.

Det blev smått kaos när jag skulle med Mira till akuten. Bilen och bilstolen hade Fredrik med till jobb. Som tur var fick jag låna en bil av syrran och bilstol av en kompis. Det var en fin cabbe men dock inte "familjevänlig". Innan jag kom iväg hade det nog gått en timme. Jag orkar inte skriva alla turer men dom kan ni läsa på Miras blogg om ni vill.

Nu sitter jag här och funderar, jag vill så mkt, men har så mkt att göra. Varför kan det inte få vara kul hela tiden? Varför kan jag inte bara få göra det jag själv vill? Jag vill inte behöva städa och laga mat... Jag vill va i solen, sy snuttar och bli smal. Är det för mkt begärt?

Nä trött och gnällig är vad jag är och läääängtar efter min underbaring som kommer hem från jobbet snart.


Så jag känner mig....


Bästaste darlingdagen men sämstaste vägningsdagen!



Upp i ottan och snabbt iväg till vackraste golfbanan på Romeleåsen. Det var helt underbart väder, solen sken och jag med (tror jag) för det var som om att jag aldrig haft uppehåll med mitt spel, det var nog första gången i mitt golfliv som jag spelade bättre än sambon! Vi åt en god lunch utomhus och satt och tittade varandra djupt i ögonen NOT... Ni som känner Fredrik vet att han inte gör sånt ;)



När vi kom hem städade vi i trädgården och åkte till tippen. Vi slängde väl två släp fulla med skit men jag hittade lite fynd som åkte med hem.  Sånt kan man väl inte slänga???

Nu sitter jag och känner av två röda kinder och trötta armar/ben och längtar upp till golfen igen. Jag vägde ju mig idag med, jagh kände på mig att det inte alls var ngt bra. Jag hade gått ner 0,1 kg... Kunde lika bra varit 0 eller ett plus. Nä nu får vi skärpa oss.

Puss & Kram


 


Huvudbry

Aj, dumma huvud!! Jag har haft huvudvärk hela dagen så det blir ett kort inlägg idag,..

Jag har varit ute och pysslat i trädgården och faktiskt hängt tvätt UTE!! Mmmmmm lukta gott!
Jag letade upp min gamla äpplelådor från Kivik och förberedde för att jag ska plantera örter och tomater i dom. Kan nog bli fint faktiskt.


Ommöblering!

Jag trodde inte det var möjligt att ändra igen men det går alltid att flytta några saker.. Jag fixade så att den lilla fick en myshörna i tv-rummet så att jag slipper ha alla hennes saker överallt. Det blev mkt bra!
Jag ändrade lite i hennes rum med och nu har jag kommit på att jag vill göra en mobil med "rosett-fjärilar". Knäpp, jag vet!

 Ber om ursäkt för suddig bild och dåliga tapeter(dom ska snart bytas ut)!

I morse hade jag gått upp i vikt, hur kul var det då??? Så idag har jag knappt ätit istället och det är ju helt fel!

När sambon kommer hem ska vi ge varandra massage så därför blir det en tidig bloggning i kväll!

Sol och energi

Jag är så trött, plutt vaknar varje natt vid 4 och har party, i natt övade hon på Hitler hälsningar, fy henne!!

Idag är fullständigt blå himmel och det är varma brisar som kommer. Så nu sitter jag ute med en kopp kaffe och Mira sover. Det blir ingen promenad nu på dagen utan det blir trädgårdsflit!
Medans jag satt där och glodde kom jag ju på att jag kunde pyssla samtidigt så jag slängde ihop en krans till ytterdörren. Inte världens vackraste men den är "himmagjord"


Ny snutte

Hu en natt till vaken.. Kan inte somna!!! Och sen vaknar liten klockan 7, jaha 3 timmar i natt igen! Men ändå sitter jag här vid denna tiden. Det är ju den enda ensamtiden man får!!!

Idag var jag och Carina ute på en långpromenad. Jisses vilket gift det blir att komma ut. Fredrik tycker att jag ska börja springa... NOT!!

Vi lämnade Gabriel på bussen och körde och handlade mat för kylen var helt tom, och ska man klara av att hålla på med viktväktarna är A och O att det finns något i kylen att tillaga när man är hungrig annars blir det mackor..
Idag gjorde jag en otroligt god pizza! Jag hade på:

Champinjoner
Kapris
Sojaost (smaka som ädelost)
Paprika
Lök
skinka

På kvällen fastnade jag framför symaskinen och snutten till en flicka blev klar (Klicka för större bilder)
 Ordet LOVE på denna

 Som vanligt ett band till att knyta fast nappen

 Och en krok till att hänga

 Och naturligtvis ett litet djur!

Nu måste jag bara sova.... Eller ska försöka somna.....

Mitt liv är inte så viktigt




Idag har jag varit med mina mammor och fika sen gick vi en lång härlig promenad tillsammans. Jag var ute i två timmar och njöt. Kan ju avslöja att mina fräknar börjar visa sig. Ja syrran dom har jag alltid haft ;)
I kväll har jag jobbat med mammas företag med löner och sjukfaktureringar, det är faktiskt jätteskoj!

Maten.. humm.. ätit mina points men kanske lagt dom på fel saker....

Vad händer i helgen då? Jo Fredrik jobbar och Gabriel ska till sin pappa. Det blev lite omkullkastning av alla planer eftersom vi inte fick veta förrän i kväll att Gabriel skulle åka, grrrrrrrr.... Jag har också ett liv fast jag har en bebis.... Men det är väl inte så viktigt? Jag har ju bara fullt ansvar för de två stora, allt med sjukdomar, uppfostran, läxor, aktiviteter, föräldrarmöten, utvecklingssamtal, uppvisningar, matcher, kalas och alla omkostnader, så vad är en helg då? Ledsamt att mitt "hårda slit" och totala ansvar inte kan uppskattas så mkt så att man kan få lite respekt..

Tacka gudarna för att Fredrik är så underbar mot mina fina barn! Han tar fullt ansvar även om han inte är Cornelia och Gabriels biologiska pappa, och han är förbannat duktig på det med!!!! Han gör mig till en bättre mamma och barnen avgudar honom. Jag kunde inte ha mer tur. ÄLSKAR DIG MIN UNDERBARING!!! Och snacka om att Cornelia och Gabriel har tur!!! Varje dag (om han inte jobbar) ser han först till att deras behov som läxor etc blir tillgodosedda, sen hans och mina.

Det är inte bara barnen som är lyckligt lottade, det är även jag! Den djupa kärlek jag känner är fantastisk! Min underbara Veronica sa till mig häromdagen, "Malin jag har aldrig förstått hur du känt innan men jag gör det nu när jag själv känner total lycka". Det är precis det jag känner TOTAL LYCKA!!!!

                    
♥ Finns inget finare ♥



Tack!

Tack för era fina komplimanger, jag hoppas att jag lyckas!

Idag har det varit en duktig dag.. Fått gjort massor!!
Shoppat, sett bio, bakat, lagat massa middagar till Mira, lagat mat till familjen, fixat trädgården, sytt lite och jobbat lite.. Är det ny energi för att jag motionerar?

Maten var inget bra alls..  Åt goda falafel i dag på dagen men såg när jag kom hem att det snodde min bank med points. Hoppsan hejsan men gott va det!

Nä nu är klockan för mkt igen, dags för mig att förslka sova en stund....
Kramizar!

Tjohooo

Vägningen var bra idag!!

-1,7 kg!!! Nu har jag lyckats med nästan 5 kg, det känns verkligen skoj för jag kämpar med mina promenader! Nu fick jag tillbaka lite motivation i alla fall. Och bilden nere gör mig mer sporrad...

 En gång i tiden ska bli framtiden....


Mina älskade

Jag är trött, så trött att jag bara vill lägga mig ner och tjuta! Precis när jag skulle somna i går vaknade Mira och skrek precis som att hon hade kramp i magen. Sen höll hon på tills klockan var 4 på morgonen. Vägrade att äta och bara vrålade. När jag sen lyckades somna henne så vaknade Cornelia vid 6 och skrek på grund utav tandvärk.... Sen efter det har det varit full rull minst sagt!
Till tandis med Cornelia, hem, hämta Gabriel, gå till tandis med honom, hem, sen ska jag köra Gabriel till fotbollen, sen ska jag till VV... Suck.. stress stress stress... Å när man inte har fått sova så är man extra känslig med... Glömde att det ska hämtas penicilin till Cornelia med...

Men men... i alla fall.....

Jag tackar gudarna för mina barn och min underbara familj! Att ha deras närvaro kring mig är en gåva. Jag gör allt för mina barn! Det finns inget som går före deras välmående. Hur kan det då finnas de som sårar och skadar sina små underbaringar? Jag kan bli så ledsen och sårad när jag tänker på andra vuxna människor som inte visar barn den respekt och kärlek dom är värda. Det är väl ändå vi vuxna som gett dom livet, ska vi inte ta ansvar för det då? Hur ska dom annars kunna lära sig hur man ska vara mot sina medmänniskor? Börjar det inte hos oss vuxna? Och hur kan vissa andra barn mobba sina "kompiasr"? Var har dom lärt sig att det är okej?
Jag blir så arg när mina barn blir lidande för andras dåliga respekt, då kommer tigrinnan inom mig fram och jag slår klorna i dom som skadar det bästa jag har!

 


Sugen så jag kan dööööö..

...på godis!!

Idag har jag bakat med världens bästa dotter Cornelia och hennes kompis. Det blev kanel och vaniljbullar, en misslyckad socker/äpplekaka och chokladbullar till sjuka älsklingen. Jag är så grymt sugen på en sockerkick men ska inte såklart!!

Satsade helhjärtat på en middag som verkade så god så blev jag grymt besviken när jag åt den. Ser gott ut om inget annat. Det var heöt ok men jag skulle helst vilja ha dubbelt så mkt sås på.
 Asiatisk wok med svamp och annat

Min lilla dotter är lite tråkig för tillfället så när hon är vaken sitter jag med henne i knät. Och jag som har så mkt att fixa med!!! Men man får ju ta den tiden till henne...

Vägning i morgon, min dumma rygg har inte gjort så att det känns toppen precis.. Har ju inte varit ute och gått på 3 dgr. PANIK!!

Gamla kort

Ska jag skratta eller gråta? Herrejisses vad smal jag var! Det tyckte jag ju absolut inte då! Nu ska jag sätta upp ett kort när jag vägde 60 kg och titta på det och tråna!

Idag har jag inte orkat gå för min rygg men i morgon MÅSTE jag ut. Det har verkligen varit en tråkig dag, har nästan glömt vad jag gjort/inte gjort... Ätit har jag iallafall! Jag är superhungrig just nu och vet inte vad jag ska ta mig till. Jag får väl skynda mig i säng så att jag kan vakna fort igen... Mina amningspoints har rykt och det märks!

Natti Natti...

GRILLAT!!


Åååå det är ju bara så vansinnigt gott!

Men först och främst.. jag var duktig och skulle vårstäda i trädgården och i uterummet. Jag såg ju i checklistan att trädgårdsarbete gav aktivitetspoints. JIPPIE, jag kan hålla på hela dagen! Jag började, men efter två timmar kunde jag inte resa mig upp.... Ryggen klarade inte mer, jag kunde knappt andas! Min första tanke var inte, Åh vad synd jag hinner inte med hela trädgården! Min första tanke var, FAN nu kan jag inte äta så mkt chips som jag ville!

Så det var den dagen! Jag fick lägga mig raklång på soffan istället, och jag kunde nästan se framför mig hur jag började svälla!

På kvällen grillade vi! Gud vad efterlängtat men framförallt GOTT! Helstekt fläskfilé som legat i marinad i ett dygn, klyftpotatis och ananassallad. Till efterrätt tog de övriga familjemedlemmarna grillad banan med choklad i och glass. Jag tog bananen men hade chokladsås gjort på vatten, sötningsmedel och kakao till istället. Gick lika bra "nästan"... Men det var helt ok.
 

Mitt tips på god marinad är:
olivolja
vitlök
honung
sweet chili & soursås
grillkrydda
soja

I kväll är det lördag och vi ska unna oss, istället för chips ska jag äta sombreros som är "nyttigare". Sen blir det väl en hel del popcorn.


Påsklunch hos mamma och pappa

Jag fick sovmorgon idag! GÖTT, klockan tio vaknade jag med ett ryck! Jag skulle ju hinna med mkt innan påsklunchen....

Jag promenerade dit men familjen körde, samma sak hem. Det är en lång runda och sammanlagt blev det nästan 1,5 timme idag! HÄRLIGT!

Jag bakade en sockerkaka utan fett, gott med ngt att smaska på till kaffet. Det var kanske bra att jag inte kunde äta så mkt av påskbordet =). Ikväll åt familjen pizza men jag valde kyckling och sallad till det. Godare och nyttigare!
Nu väger jag lika mkt som jag vägde innan jag blev gravid precis! Skönt.. men då vägde jag 15 kg för mkt så det är dom kilona vi ska kämpa bort nu.

Ikväll har fantastiska Solsidan visats, LOVE IT!!!!! Nu ska jag fortsätta sy mitt överkast som jag började med 23:00 igår kväll.. Hur dum är man?


Vit kladdkaka! mmmmmmmmmmm

Det ska jag äta när jag får..... alltså när jag slutat amma och slutat äta mig tjock! Alltså aldrig?

Tillagning

3 ägg
2 1/2 dl socker
200 g smör
250 g vit choklad
2 msk konjak (kan bytas ut mot Likör 43, exotisk juice eller dyl)
2 dl vetemjöl

Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och ta av det från plattan. Hacka chokladen och rör i den. Rör om tills den smält. Häll chokladblandningen, mjölet och konjaken i äggvispet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-35 min. Låt kallna och ställ i kylen. Hacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden och ta av från plattan. Rör ner chokladen. Rör tills den smält. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelnna i kylen. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.


Idag var jag ute en låååång runda på en timme. Så skönt så det inte är klokt ju!! Jag njuter som bara den av att gå. Nu är det ett måste nästan, tänk att man kommit dit!! HEJA MALIN

Jag har städat och fixat nästan hela tiden, av fri vilja (och kanske lite för att det kommer besök). Mitt rum är så gott som klart, lite småfix kvar. Ger ett litet smakprov men där e lite att ordna med som gardinerna, mer saker ska upp, sängen ska sättas ihop m.m.



Var faktiskt duktig idag, Gabriel ville ha revbensspjäll till middag med pommes. Det åt dom andra och jag tog kyckling och rotfrukter istället och kunde därför unna mig en glass till efterrätt. Det gäller att prioritera =)

RSS 2.0