Varför gör jag så mkt jag inte borde?

Idag ville jag verkligen bara ligga på soffan och tycka synd om migsjälv. Men så lämnade jag barnen på bussen så dom kunde åka till sina vänner i Skurup. Då råkade jag gå förbi syaffären som säljer ut allt samt blomsterhandeln, jaha nu fick jag mer på min "att göra pyssel lista"

Samtidigt så är det ju så att pysslandet får mig att må bra och tänka på annat!

 Lite påskfint på trappan?
 Gömt små ägg i mitten
 Tyg jag ska sy en "våråkpåse" av, Zara ska hjälpa mig ;)

Semestern bokad!

Tjohoooo vi ska på utflykt med Husis! Vår första husvagnssemester ska avverkas på Bödasand på Öland. Där ska vara fantastiskt. Vi kommer att vara där i två veckor men har bokat för tre eftersom vi inte vet vilka veckor vi kan åka än. Som tur är kommer barnen till att ha kompisar där!

Sommaren känns närmare!!!

Måste vara fel på vågen????!!!


Den visade ett resultat som var bra men jag ville ha ett bättre, -0,6. Ja det var inte ett plus, och ja jag har ammat bla bla bla, jag vill i alla fall att det skulle bli bättre! Den kloka vägtanten sa, "ja men 0,5 kg i veckan i ett år blir -26 kg". DÅ blev jag rätt tyst......
Är ute och ränner med den röda vagnen dagarna igenom känns det som!

Jag har suttit och tjutit bland alla bebismammor idag, sorgen äver amningen och en otrolig känsla av trötthet och totalt slitenhet. NI har skrivet så kloka kommentarer om amningen och tack. Men jag är ledsen ändå... Får nog sörja lite och tänka på alla goda kakor jag kan äta nu ;)
Nej, klart jag inte ska!!!!

Har varit ute och gått i 1 ½ timme i det underbara vädret!!

Nä nu ska jag deppa lite och sova sen!



Tröttsamt

Usch slarvig!!! Äter för lite går för lite och sover definitivt för lite.. Det funkar inte alls och min hjärna känns mossig och jag har dåligt koll på saker.. Glömmer och är förvirrad, SÖÖÖÖÖMN!!! Inte lätt med en liten som vaknar var fjärde timme (minst). Jag får nog ta och sova i ett annat rum för att få sova.

Har nog bestämt mig, nu får vi skita i amningen, det finns knappt ngt ju! Så j**la tråkigt för jag vill verkligen amma. Bra för Mira och bra för mig eftersom jag inte kan äta allt jag vill då ;)
Det tråkiga är ju att 7 points ryker i en rasande fart :(

Nä nu får jag deppa lite över min icke amning. Sista gången så det är en sorg att sluta.... Det är inte konstigt att det inte fungerar när jag inte sover som jag ska.



Dumma helger!

Jag bara slarvar med maten och promenaderna när det är helg. Jag pysslar med så mycket annat. Tappat sugen lite idag på det här med mat och skit... Jag vill så gärna kunna stoppa i mig för fullt, mest av allt choklad! Vilken tur att jag inte kan för Miras skull. Vi bestämmde med de stora barnen att INTE ät godis förrän till midsommar. Det ska bara gå!!!! Men jag är förbannat sugen!
Cornelia är så duktig för hon äter inte ens chips..





Nä nu får jag försöka sova efter en hektisk dag.. Jag har varit så duktig;
Städat
sytt gardiner
satt upp tavlor
satt upp list
tvättat lite..
lagat mat (som ingen tyckte om)


Följa en blogg!

Följ min blogg med bloglovin om du inte vill missa något!

Det är enkelt och lätt att lägga till en blogg man vill följa, tänk på att fylla i dina inställningar att det ska skickas meddelande till din mail adress!

Lýcka till!

Symässan och lördagsgott!

Idag bar det av till Symässan i Malmö. Det var vi och massa andra tanter där. Männen var lätträknade och säkert inte där frivilligt!
Där fanns väl ínte så mycket att handla men lite blev det. Hittade en favorit som hade underbara tyger, Tyger & Ting.

Tyg till kuddar som Cornelia ska ha


Lite blandat "godis" att göra smycken av.

Maten då.... Ja det var ingen höjdare idag. Varit så duktig hela veckan men det är inte lätt när man ger sig iväg. Jag känner att det hindrar mig så mkt med mjölkfritt. Samtidigt som att det räddar mig från att äta onödigt.
Åt väl ganska okej till maten men åt chips på kvällen sen. Äh, lördag ju....

Pysslig

Vilken tur att jag fick en symaskin (eller otur för resten av familjen...) för nu syr jag som bara den! Är kanske rädd för att den ska försvinna? Idag har jag sytt "snuttefilt" som är beställd! Första killmodellen =)

 
Band till att fästa nappen
 
Band till att hänga på krok
 
Ena sidan med text
 
Andra sidan med ett djur bebisen kan leka med

I morgon får det bli en flickmodell =)


Ska det va så svårt?

En korv NIO points!! Va f*n jag är ju hungrig ju!!! Inte alls rättvist. Nä där satt jag och titta när dom andra åt nästan 20 korvar var (tar i lite för att ni ska tycka mer synd om mig) och sen minst 100 våfflor var (gråter ni för min skull nu?). Jag är inte bitter bara sugen på en korv till och ett par våfflor med sylt och grädde!

Våffeldagen idag ju...

Idag var jag med min mamma på Ikea och enda anledningen var för att jag skulle köpa hissgardiner till mitt rum. Nu finns dom inte mer! Och ändå så finns dom på nätet. Jag fick fundera och det blev att jag köpte ett överkast för 79 kr som jag har sytt en "hissgardin" av. Nu ska bara stången kapas en bit sen åker dom upp.

Jag och de två minsta var ute på en härlig promenad i en timme på eftermiddagen. Mysigt att Gabriel följer med för han pratar så glatt och har djupa funderingar. Nu ska jag försöka sova för i morgon är det jobb.

Ska det va så svårt?

En korv NIO points!! Va f*n jag är ju hungrig ju!!! Inte alls rättvist. Nä där satt jag och titta när dom andra åt nästan 20 korvar var (tar i lite för att ni ska tycka mer synd om mig) och sen minst 100 våfflor var (gråter ni för min skull nu?). Jag är inte bitter bara sugen på en korv till och ett par våfflor med sylt och grädde!

Våffeldagen idag ju...

Idag var jag med min mamma på Ikea och enda anledningen var för att jag skulle köpa hissgardiner till mitt rum. Nu finns dom inte mer! Och ändå så finns dom på nätet. Jag fick fundera och det blev att jag köpte ett överkast för 79 kr som jag har sytt en "hissgardin" av. Nu ska bara stången kapas en bit sen åker dom upp.

Jag och de två minsta var ute på en härlig promenad i en timme på eftermiddagen. Mysigt att Gabriel följer med för han pratar så glatt och har djupa funderingar. Nu ska jag försöka sova för i morgon är det jobb.

Påskpyssel och ångest!

Erkänner... åt chips igår.... Va tungen att fira en mkt god nyhet men när jag tagit ett så fortsatte jag ett par till och ett par till. Skitsamma jag sprang så mycket igår så jag behövde lite träningsenergi ;)

Idag har jag varit hos Zara och Lex och påskpysslat. Jag är pysslig men tar mig aldrig tiden och har svårt för att komma på grejjer att göra. Jag har haft ett par veckor när jag känner att JAG VILL MÅLA! Men jag vet ju inte vad???

Jag fick en toppen present av världens bästa sambo idag, en symaskin! Den är såååå fiiiiiiin!!

 Påskpynt  Fiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!!!


CHIPS NUUUU!

Jag är sugen så jag håller på att dö! Min sambo behöver de extra kolhydraterna när han har fantomsmärtor och just nu sitter han med en stor påse och smaskar i sig. Jag har rymt från tv-rummet och låst in mig på mitt rum för att slippa vara sugen. Dreglar av tanken :(

Skit i det nu.. Idag har varit en förskräcklig dag men en bra dag samtidigt. Flängt som en jojo överallt. Nu måste det bli stop!
Goa Zara och Lex kom hit så vi gick till mammafika, sen gick vi en runda, gick hem,  sen gick vi och åt lunch, sen gick vi en runda, sen va det bvc, sen var det hem och fixa mat och trösta en urledsen 6 månaders efter vaccination, sen var det viktisarna... BLÄ! stress stress stress!!! En massa "sen" idag med andra ord. Ibland känns det som ett tvång att vara social, men jag orkar inte alltid! Jag har tre barn och en sambo som jobbar jämt, och ett hus vi renoverar plus att jag jobbar två dgr i veckan. Hohooooo I want a life!!!

Va och vägde mig idag -0,9 kg. Jag visste att det inte skulle bli ett mkt bättre resultat eftersom jag slarvat med att äta femtielva gånger om dagen. Jag är nöjd! När jag gick därifrån bestämde jag mig för att det är dags för steg två nu, börja få in lite vardagsträning. Så från och med idag så ska vi göra situps innan sovandet! 15 st denna veckan och 20 nästa... Vi ska inte gå igång för hårt ;)


Skiter i att promenera och gör ngt kul..

..som att inreda mitt nya rum. Nu börjar det ta sig ordentligt, gudars va bra de blev! Nu ska tavlor och annat smått upp med.

Idag gjorde jag en makalöst god soppa som jag smaska i mig både till lunch och middag, den var lätt som en plätt att göra:

Potatis
Purjulök
Mjölk (eller grädde för de som vill gå upp i vikt och inte ner)
Stekta svampar (eller bacon för de smala, snygga och lyckliga)
Hönsbuljong
Vitlök

Koka smalt skuren potatis och purjolök tillsammans med vatten och hönsbuljong tills det är mjukt. Häll på mjölk/grädde och koka någon minut. Kör med mixerstav så att du får en len och fin soppa. Krydda med salt och peppar om så önskas. Stek svamp/bacon med lite vitlök och tillsätt i soppan när du ska äta. Ta smörgås eller knäckbröd till.
MUMS

I morgon är det vägning igen, suck känns som att jag slarvat med ätandet....

Längtar till att vakna så att jag kan äta igen!

Hu vilken helg! Fått massor gjort men mer än hälften är kvar att fixa.. Men det är det roliga nu ju! Att inreda och fixa och trixa är ju så skoj. Vi har gjort om varenda vrå i huset nästan, på en månad.. Nu vill jag bara bli klar med mitt rum så att jag kan få ro....

Jag har slarvat med maten som bara den, jag har inte tagit mig tiden att laga god nyttig mat. Idag var det katastrof; Kebab i pitabröd. fast jag tog ingen sås!! Det var att äta det eller skita i att äta kändes det som. 17 points så där bara. Fast igår så åt jag inget extra trots att det var lördag så jag var väl förtjänt av det.

Nu vill jag bara somna så att jag kan få äta lite frukost för alla tomma kolhydrater gör ju en hungrig direkt!

Ikea en lördag, hur dum får man vara?

Ja, jag går hemma på vardagarna och har en sambo som är ledig mitt i veckan ibland, trots det så åker vi dit där alla andra åker en regnig lördag, Ikea. Där var precis så mycket folk som jag trodde men det värsta av allt var att deras kortterminaler var sönder. Herregud.... KAOS vid kassorna kan man lugnt kalla det. Vi stod i kö i en timme och som tur var hade vi kontanter så vi kunde smita före. Tydligen så var det så i hela Sverige.

Hur har det varit med maten idag då? SLARV!!!! Åt en bra frukost men sen blev det inget mer förrän kl. 18 på kvällen (erkänner... en chokladboll på Ikea slant ner.....). Nu har jag smaskat på popcorn när resten av familjen ätit chips och druckit läsk., men jag är inte bitter. Det känns faktiskt okej! Kanske är det för att jag gått ner 2,4 kg sen i går morse, hur nu det är möjligt...

Min minsta prinsessa har varit hos sin mormor hela dagen och hon tyckte inte det var så kul. Jag förstår varför nu när jag ser en liten tand. Stackars tös!

Nä nu ska jag fortsätta inreda mitt nya rum! Vi har handlat hyllplan etc till det idag så jag är lyrisk!!
 "Under uppbyggnad"

Gäääääääääääääääääsp

Vad gör jag uppe nu??? Dottern sover och klockan är alldeles för mkt.
Nä men präktiga duktiga jag måste ju så mkt. Plocka undan i köket, sortera sopor, sy klart gardiner och måla en skvätt. Kan inte mer än säga att jag är lite pantad!

Jag har varit ute och jagat med vagnen idag. Ätit som jag ska. Ja, som sagt präktig...

Kalas för storasyster! HIPPHIPPHURRA!!!!!

Guuuuud vad jag berömmer mig, men jag måste det!

Va på kurs idag på almega som handlade om alla lagar och regler för ledigheter. Jisses vad det är skoj! Så nu har jag suttit och anmält mig till diverse kurser på högskolan. En sommarkurs i arbetsrätt och en kurs till hösten i P
psykologi: Rekrytering och urval av personal. Håll tummarna!!!! Har ju en del i bagaget som jag tror kan hjälpa mig.

Idag var det kalas för syrran som fyller 25 tror jag *visslar*. Nä hon fyllde mer, men det låter så bra med 25 för då skulle jag vara 19! Jag tog med mig egen smörgåstårta på¨grund utav mjölken. Och det var faktiskt skönt, jag kunde ju räkna ut exakt vad jag åt ju!
Det var supersmarrigt! Jag tog tonfisk och majonäs (inte mkt....) som röra och MASSOR av räkor. Jag hackade två äggvitor och skippade smöret. Där var ett par som gärna hade satt tänderna i den, men den va min min min!
Vi gick till kalaset så¨bilen fick va hemma. SKÖNT!!!

                                                                            


Hur ärlig får man vara?

Är det okej att säga till någon att den har gått upp i vikt? Om jag har gått upp i vikt, vet inte jag själv om det då? Nej jag märker ju inte att alla byxor sitter åt och att valkarna väller ut på sidorna så det är ju bra att ngn talar om det för mig....  Det är inte så kul att höra det precis eftersom man är ganska ledsen för det inombords, i alla fall jag.

Nu är jag extremt känslig för hur andra ser på mig så jag överdriver kanske, men är det okej???

Hämmad...

....av mig själv!!

Hur dumt är det? Mitt sätt att se på mig själv gör att jag tror att alla ser så. Jag ser bara en tjockis i spegeln. Så mkt som jag väger nu vägde jag när jag födde Cornelia och då hade jag gått upp 27 kg!!

Jag vill inte gå ut, jag vill inte träffa gamla kompisar för jag skäms. Inser ju själv hur löjligt det är, men så hemskt är det just nu! Alla säger att jag är så fin och vacker ändå, men jag vill själv känna det med.

Idag har jag jobbat och har världens huvudvärk, så ingen promenad idag. När jag satt i bilen på väg hem fick jag en konstig känsla, JAG MÅSTE UT OCH GÅ!!! Hoppsan sa, inte likt mig precis. SKa verkligen försöka bli av med skallebanken och i alla fall komma ut en liten runda. Jag fuskade i min en "chokladboll" idag när jag fikade med min älskade sambo, och jag har inte ett dugg dåligt samvete för jag var värd den så duktig som jag varit och jag hade points till den med . *klapp klapp på huvet*
 
                                               


Första vägningen....

...blev inte så bra som jag ville. Man vill väl alltid att vågen ska visa ett stort minus men denna gången blev det -1,3 kg.

Jaha.. jag som halvsprungit varje dag och ätit som man ska och allt. Suck.. vad mer kan man göra för att gå ner 10 kg på en vecka, ska det vara helt omöjligt eller?
Det är inte lätt med viktväktarmat när man inte kan äta/dricka ngt med mjölk, finns inte så mycket lätta alternativ.

Nä, det är bara att fortsätta kämpa, -1,3 är bättre än +1,3 i allafall =)


Nej tack till Mc Donalds

Jag var hos läkaren för min migrän, sen stannade vi till på Mc Donalds för att äta lunch tillsammans jag och min underbaring!
När jag stod där fick jag så fruktansvärt dåligt samvete för jag visste att jag hade mat hemma. Att bläddra i böckerna och inse hur "farligt" fastfooden är och sen stoppa in det i munnen.. ´bläääää
Så jag åkte hem och åt min väldigt goda och nyttiga lunch och fick gott samvete i efterrätt!

Idag fick jag hämtat min fina ring! Köpte en bred silverring med barnens namn
graverade på framsidan. Visar stolt upp den för barnen är det finaste jag har!


Walking on sunshine!

Jisse vilket väder det är!! Hur underbart som helst att springa där ute!! Idag skulle jag och Mira Mirakel till mammaträff och det är en bra promenad dit. Vi var sena och stressade men vet ni vad, JAG VALDE ATT GÅ!!! Fast bilen var tillgänglig!
Och inte nog med det, sonen skulle på fotboll och jag erbjöd mig att GÅ ner till träningen för att ha följe med killarna! Jisses koss och halleluja!!

Jaha vägning i morgon... undrar hur det gått. Känns som att jag äter för mkt. Eller är det för lite, hummm..... Kan va amningen som ställer till det..

Håll en eller två tummar för mig i morgon...

F*n vad duktig jag är!

.. har minsann och da varit ute och sprungit (I wish) idag igen, en hel timme och lite till. Jag önskar faktiskt att jag kunde det, springa. Just nu tycker jag att det är konstiga människor som väljer att utsätta sig för sånna saker, Springa??? Varför??? Känns korkat och dumt.

Kan man inte bara få gå ner sådär utan att göra ngt? Varför ska det vara så jobbigt? Nä ni kommer aldrig att få se mig springa, jag går hellre och "gärna".

Stegen mot snygghet är låååååååååååååånga!

 Härliga vyer från promenaden!

Var ska allt vatten ta vägen??Det var rena vattenfallet!

Melodifestival

Stackars sambo.... Jag hade bestämt mig! Jag skulle äta chips idag!! Det är ju faktiskt final i melodifestivalen! Finns ingen bättre ursäkt ju! Man kan inte titta på det utan chips!!
Så jag skickade sambon på uppdrag "hitta Less fat chips". Han letade i tre byar men tji den... Och jag som hade planerat hela dagens mat efter kvällens chips intag! Vilken besvikelse...
Men jag gjorde de, jag åt vanliga!!! Nån måtta får det vara på lidandet!! Och GOTT va det! Jag åt inte massor som jag brukar och när vi plockade undan skålarna med rester hällde jag över popcornkrydda med mjölk i på allt. Då kan jag ju inte äta det mer och det finns ingen risk för att jag gör som jag brukar på söndagarna, äter upp allt....


Vårpromenad

Ja jag har faktiskt motionerat idag!! Att jag måste ha ett ärende för att komma ut och röra på fläsket! Hur svårt kan de vara att få på sig skorna, jackan och öppna dörren! LATMASK heter det!!! Dessa ursäkter, hu vad trött jag blir på mig själv.

Promenaden var i alla fall underbar med sol och vårtecken! Jippie bikinisäsongen närmar sig =(


Trötter....

Jisse vad trött jag e.... Jobbat i tre dagar känns, specielt efter att amma hundra ggr varje natt MINST! Men amma är ju så bra så bra. Har inbillat mig att det ska hjälpa mig att gå ner mer i vikt.

I dag har jag ätit riktigt gott faktiskt! Ganska nöjd med hunger känslan och välbefinnandet. Måste bara dricka mer. Super slarvig på det!

Nu ska jag sova... drömma om kladdkakor och chokladbollar. Får nog plats med lite chips med =)

Tanken på mat..

.. hela tiden gör mig tokig!

Vad ska jag äta idag? Vad får jag äta? Räcker min points? Äter jag tillräckligt med points? Och när f*n ska jag hinna med att motionera?

Det dåliga samvetet gnager hela tiden inom bords. Ja, jag har ätit mig till mina extra kilon själv. Det är ingen hustomten som sitter i min mun och tvingar mig att svälja, eller tvingar mig att öppna skafferiet för att se vad jag kan trycka i mig. Allt som finns är ju ätbart och finns det inget så kan man ju alltid baka ngt gott...

Det som är jobbigt är att jag måste både tänka på vad jag får äta men även att allt ska vara mjölkfritt. Mycket att hålla reda på..

Bläää kan jag inte bara få vara smal och snygg som alla andra? Jag tror att det skulle göra mig lite lyckligare ;)

Första dagen i mitt nya liv....

...och jag är vrålhungrig!!

Har ätit det jag får äta idag men är superkurrig i magen nu. Humöret är inte alls bra, stackars familj...

Men nu har jag bestämt mig och måste ta tag i detta nu. Jag mår inte bra av mina kilo och det är bara jag som kan göra något åt det. Jag har tusen ursäkter till allt.....

Men nu j***ar!!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0