Jag ska flytta!

Jag ska ta det stora steget ut i den vida världen och flyttar från fnulanbulan.blogg.se till

www.fnulan.se


HÄNG MED!
observera att den nya bloggen är under uppbyggnad

Den fina inbjudan står Miss Petra för, TACK!

Glöm inte att ändra på Bloglovin ni som prenumererar!


Åh en promenad!!!

Jag har varit ute på en kort promenad, jag vet inte om det var dimmigt men det var det jag såg i alla fall. Så med andra ord börjar det gå framåt! Jag är nöjd med det lilla, nu kan jag se konturer, det Ni!

Lite jobbigt i affären när folk hälsar och jag får blunda med vänster öga för att se vem det är, får snart ett ökennamn, typ den halvblinde eller nått.


Kan ha varit vilse.... vem vet? Jag var ute!!!


Män och deras dåliga prioriteringar

När ska dom lära sig att våra behov av att få fixat grejjer är större än deras och därmed prioritet ETT!

Jag har en lista (jaaaa jag vet att jag har listmani......) och den är lång och många sidor med diverse aktiviteter som ska ske i detta hus. Listan finns på kylskåpet och därför synbar för alla. Vad gör då sambon en ledig dag? Jo, FIXAR BILEN!!! Städar, putsar och gnor! Det stod F*N inte något om bilar på min lista!!!

Visst är det mycket viktigare att tapetsera om, måla om, sätta fast handtag och renovera stort??? EN BIL???? Suck.. besviken....


tssss vem bryr sig om en glänsande bil ... tsss


Är ni tysta kan jag med va det!

Så det så...

Straffar er genom att inte skriva ett inlägg för att ni inte kommenterar (eller är det kanske tvärtom, det är en fröjd för er att slippa?????)


Långa ögonfransar!

Jag blev helt tänd på idén på att göra ögonfransförlängning, men fick tipset att testa "Neu Lashes" istället. Det är en mascara  som agerar som ett gödsel så fransarna växer så det knakar. Lätt lurad och lätt manipulerad som jag är så gick jag på frestelsen ;) Jag har sett bilder och faktiskt i verkligheten på att det ska fungera så jag köper det med hull och hår. Läääängtar!! Dyrt som bara den men helt klart värt det. Och visst är jag värd det efter all skit som hänt?

Många undrar hur jag kan sitta vid datorn och se ngt, det är jättelätt! Jag har ökat texten till 200% och har bra ljus från alla håll så att det inte blir reflektioner, sen blundar jag med vänster öga. Vad gör man inte för konstens skull? Att läsa en bok fungerar inte för det är för liten text och att köra bil fungerar absolut inte. Jag har även undvikit att gå ute för det är jätte påfrestande med bara ett öga som "fungerar", det skulle bli bättre om ngn vecka....


Bilder lånade från Neu Lashes


Dagens lärdom. Byt inte bläckpatron om du ...

mms_img21410 (MMS)

Dagens lärdom. Byt inte bläckpatron om du är halvblind..


Skämmas för att man är skåning?

Jag måste erkänna att jag gör det. i all fall när det är Grannfejden på tv3! Hur i hela fridens namn har dom lyckats hitta alla skånska bråkande bönder??? För visst är det mest dom som verkar vara i luven på varandra? Idioterna visar verkligen att alla 08 har rätt om att "vi" skåningar är dryga, tjocka å feda och att man inte fattar ett dugg av vad det är vi säger. Inte ens jag fattar vad huvudrollsinnehavarna svamlar om ibland... Jag SKÄMS verkligen när jag ser avsnitten!

Jag måste ta på mig rollen som beskyddare för alla normala skåningar för VI FINNS!!! Kolla bara på Anna Anka, Filippa Bark, Sven-olle Olsson, Tiffany dom är väl bra ambassadörer för oss skåningar eller nej.. fan nu blev det fel, jag lägger ner....


ps. ser förresten grädde i ena ögat idag... inte kul men ganska "fett" ;) ds.


Min värld är vacker...

.. för alla lampor och ljus utstrålar alla regnbågens färger! Allt som lyser får en fin aura kring sig.

Nu har det blivit lite bättre för min del, jag har ökat texten på datorn med 200% så något ser jag =)
I morgon är det dags för en extra koll hos läkaren för att kolla att trycket minskat på ögonen och att det går på rätt håll, men det verkar ju så i alla fall och ingen mer än jag skulle bli gladare! Skönt att dom tar det säkra före det osäkra. Anledningen tror jag var att det är två operationer på kort tid så det tar längre tid för ögonen att bli frisa igen, eller har jag fel Sofia ;)? Nu ser jag i alla fall 20 cm fram! Inte illa alls.

Hoppas på full syn snart så jag kan komma i gång med pluggandet och ta igen alla kommentarer och blogginlägg jag missat. Hoppas ni har förståelse! Det har varit jätte tufft och många tårar har sprutat, jag har nästan bara sovit sedan i söndags, är nog press och stress för allt. Men nu så, NU BLIR DET BRA!!!


Ungefär såhär ser min värld ut just nu. Nå...

mms_img54851 (MMS)

Ungefär såhär ser min värld ut just nu. Någon har hällt mjölk i mina ögon. Nä det är faktiskt så att jag har fått svullnad på ögonen och trycket är högt så jag får åka tillbaka om en dag igen. Trodde att jag Skulle vakna och se så nu känns det mesta hopplöst. Men det löser sig väl om det till och med gjorde det för kärringen som sket i vasken ;-) Nu vill dom kämpa för att jag ska få ersättning för sveda och värk från leverantören med, tack... Idag känns det inte mer än rätt.. Tur man tvingar andra att skriva åt en så att ni får läsa.


Hjälper i alla lägen.... Ser inget mer än ...

mms_img50210 (MMS)

Hjälper i alla lägen.... Ser inget mer än mjölkdimma i ögonen. Blev problem med ett byte på Mira..


Allt är toppen och vi är på väg hem. Verka...

mms_img50129 (MMS)

Allt är toppen och vi är på väg hem. Verkar lovande än så länge. Nu ska vi fira med en flottig kebabpizza. Puss på fantastiska Sofia och Jeanette.


Gör dig icke besväret.....

Jag stör mig på vissa saker i "bloggvärlden" (låter ju helt befängt....), men vissa personer gör ALLT för att få besökare. Jag får två kommentarer om dagen som säger, "Hej jag har en j*vla tävling" eller "Hej skiter egentligen i vilket, men hur är läget??"
Allt för att man ska gå in på deras blogg. Det värsta var en dag när jag skrev hur dåligt jag mådde och att jag var deppig och nere, och ett pucko skriver: "Wieeeee Fredag!! Tjohej vad härligt, partyyyyy, vad ska du hitta på och hur är det?"

ööööööööööööööööööö.... URSÄKTA?????

Jag svarade bara; "Ja du, hade du läst mitt inlägg du kommenterade innan du skrev så hade du vetat"



Morgonrock och håret på alla håll...

Klockan är snart tio och jag har fortfarande morgonrocken på mig.. Håret står åt alla håll  och andedräkten stinker gammalt kaffe. Idag är jag lat.. trött.. och gör allt för att det ska verka som att det är låååååångt kvar tills klockan är tre och jag ska opereras.
Det är väl bara att ta tjuren vid hornen och ta en dusch, borsta genom fågelboet och skölja munnen med luktegott.


Orolig i magen....

Ja kära sötnosar.. Här sitter jag och biter på naglarna! Godissugen för att jag tycker så förbaskat synd om mig själv... I morgon är det dags igen, känns värre än vad jag trodde att det skulle göra. Hela denna grejjen har förstört min hjärna! Alla jag pratar med tycker att det är för jävligt att det hänt och tycker verkligen att jag ska ha ersättning för sveda och värk med, men jag är en mes, jag vet.... Det är en annan sak om företaget själv tycker att dom ska ge mig ngt extra... (m.a.o FEGIS!!) Jag är så rädd för att vara jobbig (m.a.o DUM!!) Vill inte kräva en massa, glad att det blir ordentligt gjort i morgon (m.a.o IDIOT!!)

Ja jag vet vad ni tänker, hon är inte klok hon.. Men sån är jag, tacksam för det lilla.....

Sovgott där ute! Och i morgon ska jag svara på alla kommentarer och kika runt hos mina favoriter, har depp i hjärtat just nu och orkar inte...

PUSS


Rosa berlocken!

Att ge en slant gör inte ngt stort hål i plånboken direkt! Jag försöker hjälpa till och jag hoppas att det kan få fler att slippa vara sjuka i denna förbannat fruktansvärda sjukdom.

En affär i Veberöd gör en hjärtlig sak för Rosa bandet "Den rosa berlocken" Har du vägarna förbi så passa på att gå in och köp en liten berlock eller två. Varför inte tre? En jättebra "gåbort" present kan jag tycka och superfina!! Jag gav en till dottern men ska ha en själv med såklart. Det fanns alldeles för många olika att välja på...

Vad har du gjort/gör för att hjälpa? Ge gärna tips!

 


Hönsen är inte hemma men jag har i alla fa...

mms_img58664 (MMS)

Hönsen är inte hemma men jag har i alla fall fått skrivet en "Att göra lista". Vad glad min sambo blir när jag kommer hem med den. Detta är Fnulan direkt från högskoleprovet. Nu, över till vädret.


Perfekt lördag. Skit väder och skit högsko...

mms_img30004 (MMS)

Perfekt lördag. Skit väder och skit högskoleprov! Snacka om att förnedra sig själv till max. Blir ju inte bättre av att Mira varit vaken hela natten och att alla som gör provet fortfarande bor hemma :-o


Dags igen :(

Memira Jeanette ringde och meddelade att mina linser har kommit så det kan bli ny operation på måndag. Jag fick bara en stor klump i magen och fick tårar i ögonen. Det känns inte speciellt skoj... Trodde att jag skulle bli glad men jag fick mest ångest... Nu får jag peppa mig hela helgen för det som komma ska, men visst går det bra denna gången mina vänner?!


Detta fina kortet fick jag!


Till dig som VVF (vågar vägra Facebook)

Idag kommer Tessan! En vän som jag umgicks massor med som liten tjej, och tack vare Facebook (lyssna nu ni som vågrar vägra Facebook) så hittade vi varandra igen. Och känner bara lycka för det! Mysig, rolig, ärlig, älskvärd och en bra lyssnare är vad hon är! Så sluta fjanta er nu och gå med i Facebook så kanske du som vägrar hittar en gammal vän som kommer att förgylla din vardag!

Och VÄLKOMNA nya Prenumeranter, hela tre stycken!!! Skoj!!!!


Nu har sonen varit igång igen...

Idag sa Gabriel när han kom hem och det satt en försäkringsmäklare vid vårt bord, "Jaha det är därför ni har städat för att han skulle komma"...

Ja... suck.. vad ska man svara då?

Och en sak till VÄLKOMMEN NYA PRENUMERANTEN!!!


Lycka!!!


Sitter i fönstret...

... och väntar på att mina glasögon kommer med taxi!!!!

Lycka.... tick tack vad tid det tar......

Tapetsera på mitt sätt

Är det dags att tapetsera på nytt om man måste fästa upp sina tapeter med häftstift? Eller kan man starta en modefluga? Men allt annat vi "måste" göra hemma då? Vilket är viktigast? Jag tycker det som syns och Fredrik tycker det som är praktiskt.

Att killar inte fattar vad som är bäst!!!!!



Ska skriva ngt som inte handlar om mina ögon...

... eller vänta, NEJ, jag kan inte komma på något annat att skriva om, för det är det enda jag har i huvudet (men hallå var har man annars ögonen????) just nu är ögongrejjen, så då skiter jag i att skriva överhuvudtaget. Synd om er med mitt tjat!!

Åsså ska jag berätta ngt kul i allt elände... När jag sitter vid datorn eller läser använder jag höger öga, och när jag "tittar" på tv kollar jag med vänster öga. Jag använder båda ögonen när jag vill få en billig fylla!

Se jag kan ju inte va tyst! FÖRLÅT
Så snygg känner jag mig, tur jag inte ser det själv

TACK GODE GUD!

Memira ringde precis och berättade att nya glasögon är på väg till mig, förhoppningsvis klara redan i morgon! Tur det för jag håller på att bli tokig på att inte se ngt!! Fullt med ångest i magen, ska lämna in ett eximinationsarbete nästa vecka och jag orkar läsa 10 minuter i taget. Känner mig lite deppig och nere av denna soppa.

Och sen till det bästa, DOM STÅR FÖR HELA KOSTNADEN! Fantastiskt! Som många sagt, inte mer än rätt, men jag hade mkt hellre betalt dom där 50.000 kr och sluppet detta elände för detta är knäckande. Allt jag tänker på är detta... Men det är lite plåster på såren och det gör väl det lite lättare. Förhoppningsvis blir det operation nästa onsdag och denna gången känns det inte alls lika roligt.

Tack för allt stöd alla fina människor där ute!!!!


Sitter 20 cm från datorskärmen

Dag 3

Trodde ju inte direkt att jag skulle få så många inlägg i min ICL kategori men men...
Har inte direkt sovit i natt, orolig i magen och har vridit och vänt på mig. Jag har vaknat med huvudvärk och det är kanske inte så konstigt eftersom jag ser som en kratta! Ni ska se mig när jag sitter här och skriver, en syn för gudarna!

Börjar få lite panik för skolans skull, orkar inte läsa det tröttar mig för mkt. Jag kommer att komma efter hur mkt som helst! Jag har inte lust att gå ut, känns så jobbigt att inte se vem man möter, och jag vet inte varför men JAG skäms av någon anledning för att det blivit såhär.

Tack för allt er stöd, ni ska veta att det verkligen behövs, men Petra ngn bloggpaus blir det inte!! Kan inte lämna er här!! Och man sviker inte sina vänner. Alla fina kommentarer ni lämnat, jag blir rörd!

Men nu får vi försöka återgå till verkligen, även om den är lite suddig och förvriden. Idag ska jag försöka städa, kan vara tacksamt eftersom man inte ser skiten!


Tack alla fina!

Vad er omtanke värmer! Jag kan säga att innan var jag jätteledsen, men nu är jag mest förbannad! Här sitter jag halvblind, kan inte köra bil, kan knappt plugga och har huvudvärk för att jag inte ser ordentligt. men men nästa vecka gör vi ett nytt försök men jag ser inte fram emot det direkt. Det är trots allt en ganska stor grej det där.. Psykisk stress innan och även efter. Nu blir det 1000 gånger värre....

Sofia optikern ringde och berättade att dom har fixat ett par glasögon till mig som är färdiga på fredag, tills dess får jag va halvblind. Jag sa också att jag INTE kan acceptera uppgörelsen med halva priset, det känns ju som ett hån. Nä, dom där norrmännen får allt stå sitt kast! Det är inte Memiras fel, men dom får stå bakom mig som kund och det har jag fullt förtroende för att dom också kommer att göra.

Bli inte förskräckta för att ni läser min historia! Jag anser fortfarande att det är värt det trots min otur! Och jag tycker att man verkligen väljer rätt om man väljer Memira, dom har visat mig att dom tar sitt ansvar och verkligen vill att allt ska lösa sig till det allra bästa.


Fel lins i rätt öga....

Dag 2...

Vaknade och såg klockan, JIPPE . Jag har inte ont alls, inga röda ögon eller ngt, UNDEBART!Men den där suddigheten hade inte försvunnet, långsynt på ena ögat och närsynt på det andra.. Känslan att det inte stämmer blev starkare och starkare. Jag ringde optikern Sofia som sa att det kan va mjölkigt några dgr. Men nä.. detta är inte mjölkighet.
Kom in till Memira och träffade Sofia som va helt förskräckt, JAG HADE RÄTT! Det är inte Memira som felat utan leverantören som märkt min linser fel..
Då kom tårarna, så himla skoj var inte ingreppet att göra! Och nu ska jag få göra det en j*vla gång till, typiskt norrmän (flåt Svorskan ;))
Optikern och läkaren mådde nog lika dåligt som jag, detta har ALDRIG hänt tidigare. Det va ju typiskt att det kunde hända mig.
Jag kommer att få göra om allt redan nästa vecka, och Sofia har fixat expressbeställning på glasögon till mig som jag kan ha så länge, eftersom jag ska göra högskoleprovet på lördag kan jag ju inte va halvblind, kan ju inte ens köra bil!
Dom kommer att reducera priset till hälften men är det tillräckligt? Vad tycker ni..? Memira är riktigt proffsiga och gör vad dom kan!

Nu ska jag komma över chocken och sluta tjuta, borde vara värd en stor påse godis nu!

Barn håll för öron och ögon nu FAN FAN FAN

Fnulan på väg till Memira dag två... Man gör ju allt för att skydda ögonen.


Blockera Kissie dagen....

.. finns det en grupp på Facebook som heter. Hallååååå blockerar men inte hennes blogg varje dag? Om man nu tycker att den/Kissie är så hemsk, varför i hela fridens namn går man in och tittar på skiten då?

Här är det INTE Kissie som är dum, det är faktiskt dom som går in på bloggen! Hon är en smart brud hon, gör sig så hatad så att alla måste se vad hon gör, Smart blondin med andra ord, hon bör inte underskattas.....Och tjänar pengar gör Kissie med, på att alla är så nyfikna och måste se vilka dumheter hon säger/gör/gjort.

Min dotter sa, " Ja men det spelar ju ingen roll om jag slutar att gå in där, jag är ju bara en..." Jo men hallå! Många "EN" blir många i mängden. Ja ni fattar vad jag menar.

Jag blockerar Kissie varje dag för jag vill läsa bloggar med mening!

 Ett julkappstips till ngn berörd i inlägget kanske?


JAG SER ER! ICL I like


Jag är lyrisk!! Åh vad glad jag är!! Vill ni veta lite om ICL så kan ni läsa annars så kan ni skita i det och läsa ett annat inlägg jag skrivet.
(ni skulle sett mig nu, sitter med näsan en halvmeter från skärmen för att kunna se.... Allt för er som ni vet ;))

På första undersökningen på Memira fick jag en ordentligt undersökning av Sofia, en fantastisk optiker. Man puffar och duffar i ögonen och kontrollerar tjocklekar och tunnheter på allt möjligt. Tyvärr gick det inte att göra en vanlig lacer eftersom det var ngt med min pupill som var för liten. Så "tyvärr" fick det bli en ICL.

Om man har stora synfel som jag på -9,5 då rekommenderas man ICL. Det är lika säkert som en laserbehandling . ICL, Intraocular Contact Lens är en metod som går ut på att applicera en konstgjord lins framför ögats naturliga lins. Metoden ha få komplikationer som är sällsynta. Det man kan känna är en tryckökning i ögat men för att förhindra detta görs en liten öppning i regnbågshinnan.

På morgonen åkte vi redan vid 7 tiden. Jag kom fram och måste säga att den personalen på det stället är fantastiskt service intriktade! Jätte mkt värme och personlighet.
Jag kom fram och fick droppar i ögonen vid två tillfällen och en lugnande tablett. Som tur är var jag inte alls nervös en enda sekund. Läkaren kom och gjorde en extra koll sen var det dags....

Jag fick lägga mig på en skön brits med en snygg mössa på huvudet. Glasögonen lämnade jag ifrån mig med en liten klump i magen, har ju varit på min näsa sen jag gick i sexan. (Iofs inte sååå länge sen....) Läkaren tog en duk över ögat och satte en ställning så att bara ögat var blottat sen satte sköterskan bedövningsdroppar i ögat.
Läkaren berättade hela tiden vad han gjorde och det värsta var det starka ljuset från lampan. Man ville blinka men det gick inte. Det kändes helt okej och inget var obehagligt. Sen var det nästa ögas tur.

När vi var klara hissade dom upp mig och frågad -Vad är klockan? OCH JAG SÅG DEN!! 09:40! Vilken ljuvlig känsla. Sen fick jag gå ut i ett vilorum och blunda ett tag. Fick kaffe och kaka =)
Sen när vi skulle hem gjorde jag det, jag lade glasögonen i behållaren! Det trodde jag aldrig!!

När vi kom hem sved det oerhört i ögonen och jag var tvungen att lägga mig i mörkt rum, MED solglasögon och MED scarfs. När jag vaknade kändes allt bra, lite som i en dimma ;) Nu ska jag ta droppar tre ggr om dagen och tre olika sorter. Och i morgon är det återbesök, jag ska klara köra själv säger dom TJOHEJ!

Förlåt för långa inlägget men nu slipper jag berätta om och om igen.....


Inte vackert men......


On my way! Vi "ses" sen ;-) hoppas jag.

mms_img58380 (MMS)

On my way! Vi "ses" sen ;-) hoppas jag.


Min sambo...

.. är världens finaste! Han har det största hjärtat i världen och en mer omtänksam människa får man leta efter. Det finns inte en enda gång han inte ställt upp för ngn som behövt hjälp, men han tar aldrig emot hjälpen själv.

Han som faktiskt kan behöva den mer än vi andra..

Han har ett handikapp, jag glömmer bort det, det gör han med och alla andra i vår omgivning! Det är bara tillfällen som just idag när han ligger i sängen och lider av hans fantomsmärtor som man påminns om den fruktansvärda olycka han var med om. Tänk att han aldrig tappar humöret, tänk att han alltid är positiv, tänk att han aldrig säger nej till att hjälpa, tänk om han tänkt lika mkt på sig själv.... tänk om alla slutat ta honom förgivet...

Jag är glad för att Mira har den turen hon har som får en pappa med den livsfilosofin att ALLT LÖSER SIG! Han har fortfarande inte glömt att han lever för att han hade turen att klara sig, han är fortfarande tacksam varje dag. Vi andra glömmer men han kan inte det, han minns varje dag.

Fredrik du är fantastisk på alla sätt! Du är kärleken och livet för mig.

ÄLSKAR DIG MED HELA MITT HJÄRTA!
♥♥♥


Två flugor på smällen!

Jag är smart.... kommit världens grej! Hur man får ihop träning och att äta onyttigt!

Jag satte chipspåsen en bit bort så nu får jag motion när jag ska äta chips i alla fall!


Bajskorvar och skolböcker

...... har min härliga lördag bestått av. Min lilla ettåring förstår inte alltid att mamma måste plugga. Men ett litet leende från henne så är allt förlåtet.

Vet ni att det är bara en dag till jag ska ha glasögon, sen förhoppningsvis är det slut på det möget! Operation på måndag morgon. Lite läskigt men är nog värt det. Tänk bara att slippa leta efter sina extra ögon. Och förresten hittar jag inte dom om jag råkat tappat dom lite för långt bort. Så blind är jag -9.5 skojar man inte bort precis. Nu är det tv och två skålar med chips. MUMS


Tvungen att visa min lilla snäcka för er som inte sett henne innan. Hon är en av min tre skönheter!


Men hallåååå världens uppfinning ju!

Jag undrar bara en sak, det finns piller mot allt konstigt, huvudvärk, illamående, inteblipåtjockenpiller, könssjukdomspiller och en massa annat, men hallåååå stresspiller???? När ska ni fixa det? Tänk vilken marknad alltså! Kom ihåg var ni hörde det först! MOI fnulan!
Men sen om jag tänker ett steg längre, stressen gör ju att jag får en massa gjort, hur ska det gå då?

Idag har älsklingen blivit klar med köksprojekt ett, vi slog ihop våra kloka huvuden (mest han då...) och fick trolla ihop ett eget skåp i köket för IKEA hade inget som passade. Innan hade vi en vanlig kyl med halva som var frys. Snacka om att ha ont om utrymme till en familj på fem personer. Nu känns det som att vi har ett kök på riktigt!

 
Innan hade vi som sagt enkelkyl med städskåp bredvid och "öppen" hylla ovanför kylen. Nu fick vi en bokhylla istället och skåp ovanför. DUKTIGT FREDRIK!!!!

Virrvarr i huvet!

TACK snälla söta rara alla ni, vilken peppning, vilken stöttning! Jäklar vad jag ska springa mkt om jag får det stödet från er!!!! Allt för er ;)

Virrig i kolan idag, sista ansökningsdag för högskolan i morgon, viktiga beslut men jobbiga. Jag kryssar i och blundar tutar och kör! Snurrig med för jag är inne på att ha en egen hemsida, på riktigt liksom. Ni som kan detta är det massa fördelar eller skitsamma?

Nu ska jag skita i er för jag är lite kärlekssjuk så jag ska in och kräva mys från Fredrik i form av "kli på ryggen". Det minsta han kan bjuda på!

Love

ps. TACK ERIKA!!!!!! ds.

"slatt huet!"

Har faktiskt längtat lite efter att få komma ut och springa igen, Sjuk, nej... bara allmänt skruvad. Jag älskar utmaningar och nu har jag hittat en, mitt mål är att jag ska springa slingan med Cornelia efter jul! Så nu är ni mina vittnen.

Avancerade idag! Från sju minuter till femton!!! Och på vägen träffade vi en kompis och jag förstår inte men han bara gapflabbade :O. Då har jag i alla fall gjort dagens gärning, jag har gjort någon glad!


 



Jag konstaterade snabbt...

... att det var j*vligt dumt att dricka en liter vatten precis innan jag gick och la mig för att sova...... 

OCH VÄLKOMMEN NYA PRENUMERANTEN!!


Underskatta inte hemmafruar!

Igår när jag skulle gå och lägga mig tänkte jag "Jisses vad dagen gott fort och jag har inte fått gjort ett skit". Så jag kände mig relativt missnöjd med dagens resultat. Sen började jag faktiskt tänka till:

Jag gjorde visst en massa!!!!! Städade undan...... Tre massager.... pluggade två timmar..... var och handlade både mat och doppresent.... lagade mat x 2...... bakade bullar....... bloggade ;)

Så i kväll ska jag tänka att F*N vad duktig jag var i går, så det är okej att jag inte gjort något idag. Eller vänta nu här... humm jag har.......


Lite allvar med..

Idag har mina tankar nästan oavkortat gått till en familj. Pappan/mannen i huset har blivit opererad idag för andra gången för hjärntumör. Mitt hjärta brister när jag tänker på vad denna fantastisk familj får vara med om. Jag vill inte ens tänka tanken att det skulle drabba någon hos oss. Jag vill bara blunda och skaka bort de hemska känslorna som kommer tillsammans med tankarna på det. Burrr.....

Det är tur att han har en underbar fru och fantastiska barn som finns vid hans sida hela tiden! Han har tur som lever i Sverige och har tillgång till den vård han får. Han har tur att han lever och jag har tur att jag har fick lära känna honom en gång i tiden.

Kämpa!! Kämpa!! Ni klarar detta för ni har kämparglöden och kärleken er emellan! KRAM ovh VÄRME till er alla!


Dig vill jag ha ett allvarligt snack med!

Ja just DIG, Du som uppfann ogräset. Hur kan man vara så förbannat korkad???? Trött på dig nu och dina påhitt!
Detta va väl det värsta du kunde hitta på, finns inte ngn mening med det gröna spektaklet över huvudtaget!

Skadedjur och f*n och hans moster kan jag väl tycka är okej, men inte ogräs!

Okej då, vill väl inte ha krig, cancer, döden och andra dumma grejjer heller... Tar tillbaka allt jag skrivet ovan, FÖRLÅT!



Mina hemska rabatter fick sig en rejäl omgång idag... Straffet för mig blev som vanligt min skit axel håller på att gå ur led igen!
.


Glömt att jag reserverat en bok..,

.., om demens och alzheimers...

Jag fick ett mail om att boken jag reserverat hade kommit till bibblan. Bibliotikarien på biblioteket tittade lite sorgset på mig när jag kom för att hämta boken,jag förklararde att jag inte kom ihåg att jag gjort det och vad det var för bok. Hon tittade på mig och sen på titeln på boken och sen på mig med ledsna ögon. Jag fattade ingenting förrän jag såg vad den hette "Allt du behöver veta innan du glömmer- en bok om alzheimers och demens"... Då skrattade jag lite osäkert och försökte skoja till det och sa att det måste varit dottern som lånat den men att jag inte var säker. Det såg ut som att hon skulle börja gråta.... Jag rusade fort hem och frågade dottern och som tur var det hon som hade gjort en reservation på boken. Förlåt kära bibliotekstjejen att jag gjorde dig så upprörd.

Började bli lite rädd för mig själv.




Är jag så hemsk?

Jag ser tendenser... Mina inlägg, antalet besökare, och antalet arbetstimmar för sambon...

Humm.... bloggat ett tag nu och ser ett samband mellan min "period" av kvinnliga jobbiga hormonbesvär och omvärlden. Min inlägg är lika gråa och trista som ärtsoppan som står och bubblar på spisen (bara det... bjuda familjen på ärtsoppa en fredag är riktigt elakt...). Antalet besökare sjunker (inte konstigt med en surtant som bloggar) och sambon jobbar extremt mkt mer än vanligt... Humm..... Är jag så hemsk? Om man frågar dom i min närhet så är nog svaret ett stort JA, hatar faktiskt mig själv med.

Så nu ska jag skärpa mig och i alla fall ha lite pannkakor till ärtsoppan!


Gäller att vara effektiv som sjutton (som ...

mms_img40819 (MMS)

Gäller att vara effektiv som sjutton (som förresten är min ålder om ni inte visste det ;-)). Sitter i bilen och har varit och storhandlat, Fredrik kör och jag pluggar i samma fart som han kör. I morgon tar världens bästa mamma hand om Mira så jag får plugga hela dagen. Tror ni att hon har läst min blogg.? Har inget kul att skriva till er om ni inte tycker att det är skoj med lagliga paragrafer? För det är det enda jag tänker på just nu. Puss over and out


Jag drunknar...

... för allt jag har att göra. Börjar tappa greppet nu! Vet inte var jag ska börja och allt är lika viktigt, det går inte att prioritera. Skit! Jag känner hur jag åker längre och längre ner under ýtan och ingen kan rädda mig.

Magkatarr, dålig sömn är dom första tecknena på en alldeles för stressad Fnula, I am there......



Förtydligande

Jag har fått lite förfrågningar angående Bloglovin, många som ger upp för att det inte fungerar, DET GÖR DET VISST! Skitenkelt.... Jag som läser och följer en massa bloggar bara älskar det verktyget, kolla här (ja det kommer en lista... sorry....)

1. Klicka på min Bloglovinknapp på vänster sida, där det står "Följ Bloggen"
2. Skriv in dig som medlem
3. Gå till "konto" sen "inställningar"
4. Klicka i hur du vill ha dina utskick om uppdaterade bloggar, en gång per dag eller varje gång, SPARA
5. Klicka på Bloglovín knappen på vänster sida, då kommer du till startsidan igen
6. Klicka på "Lägg till blogg" till exempel fnulanbulan., då kommer min blogg upp och du trycker på Följ blogg.
7. Lägg sedan in alla bloggar du vill följa =)

Sen får du meddelande om när bloggarna uppdateras, SKITENKELT ;)


Hummm... kändisk*t???

Ser ett mönster.. Kollar genom gamla kort och det finns spår om en Fnula som älskar kändisar, gillar det inte alls... Vill ni se bevis? Blir ju rädd för mig själv när jag ser det! Jag ska säga att jag har många fler kort :/... Vet inte om jag ska se det som tur eller otur att jag verkligen fått till så många foto. Sen lever jag ju ihop med en liten kändis med så lite kändisk*t är jag ju i allafall men på min lilla sambo ;)





Vad f*n hände???

Öööööö svimma inte nu kära läsare,... JAG HAR VARIT UTE OCH SPRUNGIT!!! Ja fråga mig inte vilka droger jag testat eller så det bara kom en känsla över mig som skrek SPRING SPRING SPRING! Å det gjorde jag, inte mkt men i alla fall i 7 minuter utan att stanna! Tack Fredrik för du är så go och underbar som följer med i min konstiga ryck...
Så nu får jag lägga mig på soffan och ta igen mig.... och ta en lååååååååång dusch för jag e svett om ryggen :O


bild stulen på http://samiraandersson.blogg.se


Om jag skulle leva om mitt liv...

.. så finns det vissa saker jag skulle förändra. Ni som känner mig vet att NU KOMMER EN LISTA ;)

- Varit duktigare i skolan
- Aldrig börjat röka
- Borstat tänderna varja dag och kväll
- Väntat med att ge bort min oskuld
- Träffat Fredrik tidigare
- Aldrig slutat träna
- Smort in mig
- Alltid tvättat av sminket
- Aldrig ljugit för mamma och pappa (ja.. jag har faktiskt gjort det, har inte du det??)
- Aldrig börjat äta söta saker (i alla fall inte missbruka det vita giftet)
- Aldrig krockat med något djur

Ja mkt kan man kanske ångra att man gjort eller inte gjort! Men det mesta är jag otroligt nöjd med, mina fina barn, min fina sambo och faktiskt den person jag blivit genom åren. För om jag inte gjort alla felen som står på min lilla lista hade jag ju aldrig varit den jag är. Misslyckande och misstag lär oss en massa, och genom det förvandlas vi till fullvuxna mogna individer (som blir som förbytta vid alkoholintag....), vissa av oss i alla fall.



Är visst lite Hällörad....

 

Ni som bor i Sverige kanske inte vet vad det innebär men det är att man är lite sådär kristligt skenhelig på ett skumt vis ;) (OBS, min egen översättning och inte wikipedias....)

Ja, jag kom på det idag när jag var i kyrkan på änglagudtjänst med Mira. Jag brukar absolut inte gå dit i vanliga fall, men idag var det för att hon skulle få sin dopängel. Inte för att det är fel på att gå till kyrkan (FÖRLÅT AGNETA!!!) men jag gör det inte bara helt enkelt. Så kom jag på det idag, jag gillar ju att vara där ändå. Jag känner sinnerfrid och ro inombords som jag nog inte känner på många andra ställen, jo kanske vid havet. Det är nog det där övermäktiga, det stora, det dolda och faktiskt det spännande... Jag har ingen tro till en Gud, (FÖRLÅT AGNETA!!!) men har en tro på mänskligheten och kärleken till oss.

Så jag har en egen religion liksom, jag vill va i "Guds hus" men tro på mina egna gudar, människorna. För jag ser värmen och kärleken som finns i många... Oj, jag är verkligen "hällörad" HALLELULJA!


Allas åsikter ska respekteras

Det blev livligt i bloggen igår. Det var ett känsligt ämne och säkert extra jobbigt för de som blivit drabbade på ngt sätt. I min blogg får man tycka vad man vill, och jag respekterar andras åsikter. Återigen, demokrati..... Alla gör vi vad som känns rätt för våra barn, både som föräldrar och pedagoger. Är inte alla barn allas barn? Har vi inte ett gemensamt ansvar för dessa individer? Det är roligt att det startades en debatt och det är jätteintressant att se det från bådas sidor =) Jag är aldrig sen med att säga att jag kan absolut ha fel i vissa lägen. Jag tycker det är härligt att läsa era kommentarer så sluta inte med detta!

Så flickor nu pratar vi kläder istället ;) Nej det gör vi inte alls för det är jag inte alls intresserad av att skriva om...

Idag har varit en skoldag, har pluggat samhällsekonomi med syster Helen. Jag känner mig ofta dum i huvet rent ut sagt när jag läser viss litteratur... Inläggen i vårt studieforum gör att jag känner mig så liten. Alla fina ord och teser, jag är inte så duktig! jag kommer med min vanliga svenska och blir blockerad när jag läser ord som är så fina så dom inte ens går att uttala. Jag är nog inte akademiker egentligen... Bara 1,5 år kvar av förnedring :(



SYSKON


Läxors vara eller icke vara

Petra har problem hemma... lillkillen vill inte göra sina läxor! Hon behöver stöd och tips, kolla in till henne och skriv några peppande ord. Jag skrev vad jag tyckte och är väl ganska kritisk till läxor märkte jag när jag kom igång....


Läxor är djävulens j**la påhitt. Att dom stackars barnen ska sitta och pumpa in kunskap hela dagarna för att sen fortsätta när dom kommer hem. Orkar vi  vuxna jobba en hel dag för att sen komma hem och fortsätta på kvällen? Då blir man ju ett monster, stressig och tjurig. Jag undrar om det är så att de barnen som inte hinner med det dom ska i skolan har det ju jobbigt, ska ta igen hela tiden och får en inre press. Varför inte sätta in mer resurser i skolan och ge dessa barnen en timme efter skolan med lärare till sitt förfogande. Nej det kostar ju pengar och resurser....
Cornelia har börjat en läxfri skola och har just den modellen och vilken skillnad det är på henne!
Och ska vi inte uppmuntra barn till rörelse och lek så mkt som möjligt? Motorik tränar inlärning, eller hur Petra ;)
Nej, låt ungarna sitta hela dagen för att sen komma hem och fortsätta och dessutom bli ovän med hela släkten..
Blä.... Ja jag erkänner, jag är kritisk mot läxor för jag tycker att det ska ingå i skoltiden, hellre en timme längre med obilgatorisk läxläsning på skolan....
Ansvarstagande för sina läxor och studier kan man lära sig på andra sätt, men en liten försteklickare ska väl tycka skolan är rolig, spännande och utmanande?

Nu får jag säkert hela lärarkåren efter mig.. Just bring it......


RSS 2.0